“Ankara Üniversitesi Teknokent  ‘Türkiye’nin ilk Yeşil Teknokenti’  olacak”

Yaşam bilimlerinin öncü inovasyon sahası Ankara Üniversitesi Teknokent, İklim değişikliğiyle mücadele etmek, kaynak etkin ve daha yeşil bir teknokent olmak için Kurumsal Karbon Ayak İzini hesaplatarak iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım atıyor.

Ankara Üniversitesi Teknokent çatısı altında kurulan firmalardan Climeteo AR-GE, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında teknokentin yeşil dönüşümünü sağlamak için faaliyetlerine başladı.

Teknokent Yönetimi, Climeteo ile gerçekleştirdiği işbirliği ve geniş kapsamlı çalışmalar sonucu 2021 yılına ait Teknokent Kurumsal Karbon Ayak İzi raporu hazırlatarak, GHG (Greenhouse Gas) protokolüne uygun şekilde Ankara Üniversitesi Teknokent A.Ş’nin çevreye bıraktığı karbon ayak izini azaltmak ve karbon nötr teknokent olmak amacıyla kolları sıvadı.

“Sağlıklı ve sürdürülebilir bir Teknokent inşa etmek için çalışıyoruz”

Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Güray Değerli konu ile ilgili yaptığı açıklamada iklim değişikliğini önemsediklerini, sağlıklı ve sürdürülebilir bir Teknokent inşa etmek için çalıştıklarını söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nun 24 Haziran 2021 tarihinde onayladığı ve “Yeşil Mutabakat” adı verilen iklim yasasına göre, AB ülkelerinin karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 55 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise karbon nötr olmayı hedeflediğini belirten Değerli:  “Ülkemizde kamu ve özel sektör düzeyinde Yeşil Mutabakat’a hızlı şekilde intibak sağlamak amacıyla yeşil dönüşüme yönelik pek çok adım atılıyor. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Teknokent olarak İklim değişikliğiyle mücadele etmek, Türkiye’nin ilk Yeşil Teknokenti’ olmak ve bu hedef doğrultusunda tüm teknokent ve teknoparklar için örnek teşkil etmek adına tüm gücümüzle çalışıyoruz ” dedi.

Ekosisteme destek olmayı sürdüreceğiz diyen Değerli: “Yeşil üretim, çevre ve iklim hassasiyetine büyük önem veren bir anlayışla çalışıyoruz, bu konuda Ankara Üniversitesi Teknokent’in adını da duyurmaya kararlıyız.”açıklamasında bulundu.